De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD bindt in Twenterand kat bel aan voor experiment koopzondag

VVD bindt in Twenterand kat bel aan voor experiment koopzondag

VROOMSHOOP - De raadsfractie van de VVD in Twenterand gaat proberen een raadsmeerderheid te krijgen voor een pilot met een koopzondag. Er komt begin oktober een voorstel voor een experiment. Dat zou 23 december kunnen, enkele dagen voor de kerst, traditioneel een drukke tijd voor winkeliers.

De liberalen kondigen een motie aan. Aanvankelijk werd gesproken over een status aparte voor Vroomshop, omdat daar de meeste animo voor de koopdag, bij middenstanders en ingezetenen. De kans is groot dat zo'n generieke motie met elf tegen twaalf stemmen zal worden verworpen. Van de coalitiepartijen zijn namelijk vier raadsleden van GBT tegen en ook alle drie de raadsleden van de ChristenUnie, plus vier CDA'ers en het ene SGP-raadslid.

Bij de VVD leeft de hoop dat voor een experiment van één zondag in een voor winkeliers belangrijke week wél haalbaar zal zijn, en dat mede daardoor in een later stadium de vrijstaat Vroomshoop mogelijk zal zijn. Over het economische belang zegt fractiechef Kobes van de VVD dat ook vanuit Twenterand steeds meer winkelend publiek naar omliggende gemeenten trekt. 'Dat is slecht voor onze winkeliers en het laatste wat we willen, is dat onze ondernemers uit onze gemeente gaan verhuizen. Ondernemend Vroomshoop is voorstander van dit plan en zal alle fracties benaderen met het verzoek om de pilot toe te staan.'

Deel dit nieuws!