De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie akkoord met kappen 22 eiken voor asbestsanering Goor

Provincie akkoord met kappen 22 eiken voor asbestsanering Goor

GOOR - Het kappen van 22 machtige eiken aan de Haaksbergerweg in Goor mag van de provincie Overijssel doorgang vinden. Dat heeft het college van gedeputeerde staten van Overijssel aan bezwaarmaker Groothengel laten weten. Groothengel vindt dat de provinciale overheid de gemeentelijke zou moeten corrigeren. En anders wel het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De gemeente Hof van Twente stemde eerder al in met de kap van 94 eiken aan de Oude Haaksbergerweg, de Haaksbergerweg en de Gondalaan, wat nodig zou zijn met het oog op de asbestsanering' in de Goorse volkswijk 't Gijmink waar bermen bermen ook vol asbest zitten. Vanwege burgerverzet en enig politiek getouwtrek kunnen vanwege een andere saneringswijze 72 bomen blijven staan, maar volgens het college moeten de 22 bomen absoluut het loodje leggen.

De provinciale overheid ziet geen strijdigheid met het recht en het algemeen belang, en dus geen reden voor vernietiging van het raadsbesluit. Het wachten is nu nog op een reactie van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat ook door Groothengel is gevraagd in te grijpen.

Namens het college heeft wethouder Scholten de gemeenteraad laten weten eerst alle externe adviezen te willen hebben. De GGD isal  positief over het kappen der eiken, alleen de Commissie Monumentale Bomen is ertegen en noopt volgens Scholten wel tot een heroverweging. Ook vindt er komende maandag nog een gesprek plaats met de bewoners van de Haaksbergerweg.

Deel dit nieuws!