De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Roerink wil alsnog kans Haaksbergen, maar verkiezingen sta-in-weg

Roerink wil alsnog kans Haaksbergen, maar verkiezingen sta-in-weg

HAAKSBERGEN - De projectontwikkelaar Roerink probeert bij de Raad van State af te dwingen dat hij alsnog in het centrum van Haaksbergen een winkelcentrum aan de Markt met woningen erboven mag bouwen. De gemeenteraad besliste vorig jaar dat ontwikkelaar Nordwick het zogenoemde Gat in de Markt mag bebouwen, maar volgens Roerink op basis onheuse argumenten.

Roerink maakte naar eigen zeggen in samenspraak met de gemeente een plan voor de verrijzenis een supermarkt, maar het gemeentebestuur onder aanvoering van (toen nog) wethouder Van Vlaanderen van Leefbaar Haaksbergen voor het plan van Nordwick dat wel winkels behelst, maar geen supermarkt, maar wel met appartementen erboven en enkel vrijstaand woningen erbij.

Naar de mening van Roerink is hij benadeeld, is de behoefte aan een supermarkt miskend en zal er bij uitvoering een tekort aan parkeerplaatsen ontstaan. Volgens de gemeente zijn er nooit toezeggingen gedaan aan wie dan ook, laat staan handtekeningen gezet vóór besluitvorming in de gemeenteraad.

Politiek saillant is dat de oppositie van toen, die wel op de hand van Roerink was, met name de fracties van CDA en VVD, nu de lead heeft in de coalitie, maar staatsrechtelijk lijken er alleen nog kansen voor Roerink te zijn indien de gemeente bakzeil haalt bij de Raad van State.

Deel dit nieuws!