De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Expositie startsein beeldend jaar Berry en Janny Brugman-de Vries

Expositie startsein beeldend jaar Berry en Janny Brugman-de Vries

ALMELO - Met een grote overzichtstentoonstelling begint in september het eerbetoon aan het faamrijke kunstenaarsechtpaar Berry Brugman en Janny Brugman-de Vries. Bij de opening van de expositie in Hof 88 in Almelo presenteert initiator Van der Kolk zijn boek over het bijzondere echtpaar om het eerste exemplaar te overhandigen aan burgemeester Gerritsen. Berry Brugman (1915-1996) en Janny Brugman-de Vries (1918-2006) vormden enige decennia een beeldend duo in stad en ommeland.

De tentoonstelling vindt in samenwerking met Stichting De Brugman Collectie plaats en maakt deel uit van het Brugmanevenement. De stichting bracht onlangs het oeuvre van het echtpaar in kaart. Een aangrijpingspunt was het een eeuw geleden dat Janny Brugman-de Vries werd geboren. Tijdens het Burgmanevenement zijn op meerdere locaties in Almelo activiteiten.

Met meer dan zeventig kunstwerken toont de expositie ‘Ode aan Berry Brugman en Janny Brugman-de Vries’ een breed overzicht van het werk der beide kunstenaars. Het werk van het echtpaar heeft volgens Van der Kolk een versterkende werking op elkaar: Berry is de schilder. Zijn doeken zijn heftig en emotioneel van aard, terwijl het werk van de beeldhouwende Janny een toonbeeld van ingehouden kracht, beheersing en evenwicht wordt genoemd.

Deel dit nieuws!