De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens XLVII

Al jaren hannest de gemeente Almelo met de honk- en softbalvereniging Uitsmijters. De club wil weg van Het Maatveld vanwege de decentrale ligging en wil dat de gemeente zorgt voor een accommodatie bij óf La Première óf Rietvogels dat sinds bewustzijnsverlies van deze en gene DRC'12 heet, wat een schande mag heten, want geschiedenis staalt de toekomst. Ik bedenk ze waar u bij zit.

Dit gezegd hebbende zou ik de toekomstige burgemeester Arjen Maathuis van Haren, die zich daarvoor nu als wethouder van Almelo warmloopt, een tip aan de hand willen doen. Het is de poging waard Uitsmijters te koppelen aan de betaald-voetbalclub Heracles. Het zou historisch zijn, want Uitsmijters en Heracles wilden medio de jaren vijftig van de vorige eeuw al fuseren.

Je had toentertijd meer sportverenigingen die een voetbal- en een honkbalclub onder de vleugels hadden. Ajax en PSV bijvoorbeeld. Het verhaal, dat ik vandaag van Daan Schipper vernam, wil zelfs dat Johan Cruyff een voortreffelijk honkballer was. Ik veronderstel dat dit ook zou hebben gegolden voor Frens van der Veen, vermoedelijk net zo goed als Cruyff en zeker net zo eigenwijs.

Overigens heeft Uitsmijters vele jaren Het Maatveld gedeeld met Heracles dat er een trainingsaccommodatie had. Maathuis kan een slag slaan, wat heet: in alle opzichten een homerun, als hij de honkballers thuis brengt. Dat kan het beste aan de Maardijk, waar La Première domicilie heeft, maar Heracles geregeld traint. Maathuis mag het openen en dan 'geketend' naar Haren.

Deel dit nieuws!