De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens XLVI

Tjonge, wat heeft de vaderlandse journalistiek het in columns, commentaren en beschouwingen moeilijk met de plebejers die met telefoontjes alles filmen wat bloedt, gorgelt en doodangsten uitstaat. En natuurlijk meteen online zetten, zodat het wereldwijd kan worden geconsumeerd. Mensen die dood gaan (niet te snel graag) of dat al zijn.

Ik beweer nu wel dat de media in ons fatsoenrakkersland het er in hun degelijke columns, verontwaardigde commentaren en psychologiserende beschouwingen moeilijk  mee zeggen te hebben, met deze burgerdwazen, maar je leest over hun boosheid, terwijl het lekkerbekkende hoernalistenkwijl met liters van hun kinnebakkken druipt.

Komt nog bij dat de mediabedrijven hier te lande onder het mom 'burgerjournalistiek' de hele debiliseringsgolf van het rapalje zelf door het land hebben laten plonzen. De gewone man en vrouw moest in de krant en op de buis. Elke mening even belangrijk. De democratiseting van de pers, zeg maar. Van de kramp in de ramp.

Als er in ItalĂ« een brug instort, met tientallen doden, willen alle media iemand die er net voor het instorten over was gereden, die een uurje eerder een afslag had genomen, die een vriend van een kennis en daar weer een tante van op een camping wist die het had zien gebeuren. Of van horen zeggen had. Of een donkerbruine fantasie koesterde. Loop maar leeg mevrouw. Journalistiek? Kwaak maar raak, meneer. Blogburgerdom. 

Deel dit nieuws!