De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Raaij krijgt garantie Maathuis over accommodatie Uitsmijters

Van Raaij krijgt garantie Maathuis over accommodatie Uitsmijters

ALMELO – Het college van burgemeester en wethouder der gemeente Almelo zou eind dit jaar geld willen vrijmaken voor een nieuwe accommodatie voor de honk- en softbalvereniging Uitsmijters. Dat zegt voorman Van Raaij van de sportclub vernomen te hebben van wethouder Maathuis.

De plannen voor de verhuizing van Het Maatveld naar een andere plek in de stad (bij La Première in de Ossenkoppelerhoek of bij DRC’12 in De Riet) houden de politieke gemoederen al dik vier jaar bezig. Het werd in 2014 te elfder ure in het regeerakkoord van CDA, SP, PvdA en D66 gefietst. Er gebeurde langdurig niks, tot in het laatste jaar (D66 had inmiddels plaatsgemaakt voor de ChristenUnie) er alsnog enige druk werd uitgeoefend, maar wethouder Langius van de ChristenUnie wees voortdurend over de precaire financiële positie der gemeente. Overigens was de bestuurlijke zwakte van toenmalig wethouder Ten Seldam van het CDA volgens Van Raaij de afgelopen jaren het grootste obstakel.

Van Raaij belde met de nieuwe sportwethouder Maathuis van de VVD, die hem zou hebben gezegd dat het in begroting 2019 zal worden opgelost, linksom of - wat politiek voor de hand ligt - rechtsom.

Deel dit nieuws!