De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hertme opnieuw decor Ricciotti Ensemble, nu met Cubaanse sfeer

Hertme opnieuw decor Ricciotti Ensemble, nu met Cubaanse sfeer

HERTME - De zomertoernee brengt het Ricciotti Ensemble, bestaande uit jonge musici, komende woensdag in het Openluchttheater te Hertme. Het concert maakt deel uit van een grotere culturele uitwisseling tussen het Nederlandse orkest en Cubaanse organisaties. Om wederzijdse kennisoverdracht te stimuleren spelen twee jonge Cubaanse muziekstudenten van het Lyceum Mozartiano de la Habana mee in het orkest.

Recent verstrekte het Ricciotti een compositieopdracht aan de Cubaanse componist José Víctor Gavilondo Peón, wiens nieuwe werk tijdens de toernee in première gaat. Op het programma staan onder meer de Simphonie Hollandaise van de Cubaans-Nederlandse toondichter Hubert de Blanck en de faamrijke Cuban Ouverture van George Gershwin. Het concert begint des avonds om half acht en de toegang is gratis.

Later dit jaar, in november, vertrekt het Ricciotti als eerste Nederlandse symfonieorkest uit de geschiedenis naar Cuba om workshops te verzorgen bij (jeugd)orkesten en (muziek)scholen en zo’n 25 optredens te geven in en om Havana.

Het optreden in Hertme vindt plaats in het kader van de jaarlijkse toer door Nederland. Hertme is een vaste prik. In dertien dagen verzorgt het orkest onder leiding van Leonard Evers en pianist Ramón Valle zo'n 35 optredens. De energieke jonge musici spelen overal en voor iedereen en zijn tot alles in staat om nietsvermoedend publiek te verrassen met hun muziek. Geen concertlocatie is te gek: asielzoekerscentra, buurthuizen, gevangenissen, ziekenhuizen, dorpspleinen, maar ook supermarkten, kermisattracties, koopgoten, veerboten en zelfs het vliegtuig.

Deel dit nieuws!