De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pur-affaire Vriezenveen; Heun ruimt op, Keijzer moet wellicht dokken

Pur-affaire Vriezenveen; Heun ruimt op, Keijzer moet wellicht dokken

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - Het sloopbedrijf Hein Heun uit Vroomshoop is in opdracht van de gemeente Twenterand begonnen met het opruimen van het puin van een gesloopte woning aan de Hoffmansweg in Vriezenveen. Dit gebeurt nadat uit onderzoek naar voren is gekomen dat er geen giftige gassen vrijkwamen en er deswege evenmin gevaar is geweest voor de volksgezondheid na de afbraak van het huis door de eigenaar.

De gemeente zal de kosten van sloop en afvoer vermoedelijk in rekening brengen bij de eigenaar, de familie Keyzer, die het huis liet afbreken omdat het (giftig) pur zou bevatten, wat de volksgezondheid zou schaden. De kans is namelijk groot dat de gemeente weigert verantwoordelijkheid te nemen en dat de familie in kwestie als eigenaar van perceel en pand zelf opdraait voor de kosten van zowel de sloop als ook van de afvoer van het puin.

Het nieuws over de woning domineerde de voorbije weken het nieuws, maar onduidelijk bleef of er überhaupt gevaar was of is geweest voor de volksgezondheid. De gemeente stelde, toen de aanvraag voor sloop wegens verondersteld gevaar voor bewoners en omwonenden, een onderzoek in, doch trof onregelmatigheden noch onrechtmatigheden aan.

De familie Keijzer ging zonder vergunning over tot sloop en liet dit gepaard gaan van een publiciteitsoffensief in regionale media, die zich er vol op stortten, wat weer leidde tot vragen in de gemeentepolitiek. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat er geen enkel gevaar was noch is. Na de afbraak weigerde de familie een onderzoek naar het ongesorteerde puin van de clandestien gesloopte woning. De gemeente schakelde vervolgens een onafhankelijk bureau in, dat in samenspraak met het sloopbedrijf Hein Heun de conclusie trok: niks aan de knikker en afvoeren dus.

Deel dit nieuws!