De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • In deel centrum Enschede verdere verscherping van verbod drugs

In deel centrum Enschede verdere verscherping van verbod drugs

ENSCHEDE - Met ingang van morgen, vrijdag, geldt in een deel van de Enschedese binnenstad een verbod op het gebruik van soft- en harddrugs in de openbare ruimte. De gemeente hoopt daarmee de drugsgerelateerde overlast en criminaliteit te beteugelen.

In een perscommuniqué wordt burgemeester Van Veldhuizen geciteerd: 'We hebben gemerkt dat bezoekers, bewoners en ondernemers in het gebied hinder, overlast en een gevoel van onveiligheid ervaren. Eerdere maatregelen hebben de overlast wel verminderd, maar een volgende stap is nodig om het gebied voor iedereen weer aantrekkelijk te maken.'

Het zogenoemde drugsgebruikverbod geldt voor de omgeving van het Wilminkplein, de Noorderhagen en het Boerenkerkhof. De afgelopen jaren werd in deze contreien al een aantal maatregelen getroffen waardoor de overlast aanzienlijk zou zijn afgenomen, maar het moet nog strikter teneinde de drugsgerelateerde overlast verder te verminderen.

Het beleid is aangescherpt. Zo zouden ook voorbereidende handelingen vooor het metterdaad opsteken van een joint, waaronder het draaien van zo'n sigaret, volgens de burgemeester van Enschede met het nieuwe verbod effectiever te bestrijden zijn.

Deel dit nieuws!