De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Salomonsoordeel gemeente nodig na speeltuinsplijt in Enschede

Salomonsoordeel gemeente nodig na speeltuinsplijt in Enschede

ENSCHEDE – Het is aan de omwonenden van het Getfertplein in Enschede om te beslissen wat er gaat gebeuren met een kwestieuze speelplek. De emoties zijn de afgelopen maanden hoogopgelopen. Het gemeentebestuur houdt een bijeenkomst waarbij bewoners van de wijk Hofkwartier moeten zeggen of de speelplek kan blijven dan wel dat (een deel van) de speeltoestellen dient te worden verplaatst. De gemeenteraad zal over de uitkomst worden gerapporteerd en vervolgens een keuze maken.

De al in 2007 geplande en in 2017 aangelegde speelplek op het Getfertplein heeft bij een aantal bewoners tot ‘ongenoegen en verwarring geleid’. Over het wijze van handelen door de gemeente zijn klachten ingediend en er is inmiddels een onderzoek uitgevoerd door de Klachtencommissaris van de gemeente Enschede. Het college neemt op basis van het advies van deze functionaris én de uitkomst van het een ‘brede bijeenkomst’ voor de buurt een besluit, dat zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die formeel het Salomonsoordeel zal moeten vellen.

Op deze wijze denkt het college van burgemeester en wethouders ‘stap voor stap’ recht te doen aan alle belangen en opvattingen in de wijk over het Getfertplein.

Deel dit nieuws!