De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • In den Vijfhoek te Oldenzaal staat aan vooravond van metamorfose

In den Vijfhoek te Oldenzaal staat aan vooravond van metamorfose

OLDENZAAL -Het winkelcentrum In de Vijfhoek te Oldenzaal ondergaat onder het mom van revitalisering een metamorfose nu de gemeente, de projectontwikkelaar Unibal-Rodamco en de woningcorporatie WBO er een klap op hebben gegeven. Ook de meeste ondernemers/winkeliers in het complex zijn content, net als andere gebruikers. Dat bleek vorige week tijdens een presentatie, waar architectenbureau SUM Architecten een toelichting gaf.

Duidelijk werd dat het compacter en (daardoor) attractiever wordt, een winkelcentrum dat aan de hedendaagse behoefte voorziet. Om die reden, geheel volgens de mores van deze tijd, de integrale aanpak centraal. Er komen minder winkels die meer aansluitien bij de vraag en er worden woningen in het plan opgenomen, wat zowel de gezelligheid als de (sociale) veiligheid bevordert.

Een van de grootste problemen was de afgelopen jaren de snel toenemende leegstand en mede daardoor en door de bouwwijze bedompte uitstraling. Op initiatief van de gemeente zijn partijen aan tafel gaan zitten om te bezien wat wijsheid is .Afbraak zou te begrotelijk zijn en ook onnodig.

Unibail-Rodamco investeert in de winkels, WBO in de woningen en de gemeente in de openbare ruimte, waarbij ook de parkeervoorzieningen worden betrokken, ook aan de Vestingstraat, de Nagelstraat en de Grootestraat. Voor de herinrichting heegt het gemeentebestuur OKRA Landschapsarchitecten ingeschakeld om plannen te presenteren en variaties op die plannen.

Deel dit nieuws!