De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP in Enschede vreest effecten extra lasten corporaties sociale huur

SP in Enschede vreest effecten extra lasten corporaties sociale huur

ENSCHEDE – De raadsfractie van de SP in Enschede maakt zich zorgen of de woningcorporaties nog kunnen voldoen aan hun maatschappelijke opdracht om voldoende betaalbare huurwoningen te bouwen, en het opknappen van woningen in Enschede.

De fractie wijst in vragen aan het college van burgemeester en wethouders op het voornemen van het kabinet de corporaties een miljard aan extra belastingen op te leggen. Dat zou ten koste gaan van investeringen in goede betaalbare woningen. De extra belasting voor corporaties geschiedt in het kader van het tegengaan van belastingontduiking, maar volgens de SP laten Frankrijk en België zien dat vrijstelling voor corporaties mogelijk is.

Verder wijst het raadslid Futselaar van de SP in Enschede erop dat de maatregel bovenop de verhoging van de jaarlijkse verhuurderheffing en de extra vennootschapsbelasting komt. Ze wil van het college weten in hoeverre huishoudens in Enschede door dit deel van het regeerakkoord worden geraakt, hoeveel huurhuizen er nu niet worden gebouwd en hoe groot het verminderde investeringsvolume der corporaties überhaupt is.

Deel dit nieuws!