De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Relatief goedkoop veilige Raiffeisenstraat en F35-schakels Enschede

Relatief goedkoop veilige Raiffeisenstraat en F35-schakels Enschede

ENSCHEDE - Voor de herinrichting van de Raiffeisenstraat en het aanleggen van kruispunten heeft de gemeenteraad van Enschede ruim 1,3 miljoen beschikbaar gesteld. Het grootste deel van dit geld betreft subsidie van de provincie Overijssel. De gemeenteraad wil maximaal een kwart miljoen aan het Grondbedrijf van Enschede onttrekken, gedekt door de grondopbrengsten uit het gebied Coberco, waar stadsvernieuwing plaatsvindt en waarvan de Raiffeisenstraat deel uitmaakt.

Met de stedenbouwkundige metamorfose van het Cobercoterrein (waaronder de Melkfabriek) wordt een belangrijke kwaliteitsimpuls gegeven aan het gebied. De Deurningerstraat en de Hengelosestraat zijn twee belangrijke radialen in de stad. Om het kruispunt Molenstraat/Hengelosestraat te ontlasten wordt autoverkeer in de toekomst over de Raiffeisenstraat geleid. Momenteel is het wegdek slecht en zorgt de inrichting en de aangelegen kruispunten voor onoverzichtelijke en soms onveilige situaties voor fietsers. Een herinrichting van de straat en de aangelegen kruispunten moeten dat verbeteren.

Bezijden de oostzijde van de Raiffeisenstraat komt een tweezijdig fietspad dat ook een schakel zal zijn tussen de fietssnelweg F35 naar Hengelo en die naar Oldenzaal, waarvoor de provincie ruim acht ton naar Enschede zal overmaken. Om de fietsverbinding comfortabel en zo veilig mogelijk te maken is het noodzakelijk de kruisingen Hengelosestraat/Raiffeisenstraat en Deurningerstraat/Raiffeisenstraat hierop aan te passen. Bij de aanleg wordt ook ruimte gemaakt voor bomen en meer groen. 

Deel dit nieuws!