De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wonen in gebied De Spinde te Hardenberg met smeerolie HMO

Wonen in gebied De Spinde te Hardenberg met smeerolie HMO

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg en de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) willen De Spinde in het centrum van Hardenberg een impuls geven. De bedoeling is dat de detailhandel daar verdwijnt en dat er vervolgens woningen verrijzen, met de mogelijkheid wonen te combineren met werken. De gemeente heeft de voormalige Rabobank al gekocht en HMO heeft provinciaal geld dat kan worden ingezet om ontwikkelingen in gang te trekken.

Volgens wethouder Breukelman gebeurt de transformatie in overleg met de ondernemers en vastgoedeigenaren.Het gemeentebestuur wil komen tot een compacter kernwinkelgebied compacter maken, waaarin Voorstraat/Oosteinde, Markt, Fortuinstraat en Van Wevelinckhovenplein vormen de spil moeten zijn. Omliggende gebieden worden getransformeerd tot locaties voor wonen, werken of voorzieningen. Minder vierkante meters en meer te beleven.

De Spinde is één van de gebieden die volgens de detailhandelsstructuurvisie worden omgevormd. De uitstraling en functie van dit gebied zouden niet meer aansluiten op de omgeving. In het winkelcomplex zijn nu nog ondernemers gevestigd. Breukelman die voor het CDA wethoudert met de erfenis van partijgenoot Prinsse: 'Onze ambitie is ze te verplaatsen naar het kernwinkelgebied en eventueel de detailhandelsbestemming te verwijderen.' De wethouder ziet er wel mogelijkheden voor zakelijke dienstverlening, cultuur en zorg, alles in combinatie met wonen.

Deel dit nieuws!