De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen en Dinkelland akkoord met geld voor sluiten Regiodeal

Tubbergen en Dinkelland akkoord met geld voor sluiten Regiodeal

TUBBERGEN/DENEKAMP  - De gemeenten Tubbergen en Dinkelland doen mee aan een het streven een Regiodeal voor Twente af te sluiten. Er zou in regionaal verband een gezamenlijke aanvraag moeten worden gedaan om in aanmerking te komen voor subsidie. De aanvraag wordt ingediend onder de vlag de 'Agenda voor Twente' (transitie industrie, talent op alle niveaus, inrichting toplocaties en campusontwikkeling, een leefbare en toekomstbestendige regio.

Er ligt in Den Haag zo'n 450 miljoen euro opgetast voor de uitvoering van plannen om de economie en de leefbaarheid en economie van de regio's in den lande te versterken. De provincie Overijssel kan een ondersteunende rol hebben en wil ook graag coördineren, haar raison-d'être. Co-financiering is een voorwaarde om voor rijkssubsidie in aanmerking te komen.

De aanvraag wordt uitgewerkt door een gevormde werkgroep Regiodeal, waarvan burgemeester Van Veldhuizen van Enschede in zijn functie als voorzitter van de Regio Twente in de 'bestuurlijke kopgroep namens de Twentse gemeenten zal plaatsnemen'. Gesproken wordt over 'het organiseren van de regionale cofinanciering vanuit de gemeenten'.

Het colleges van burgemeester en wethouders  in Tubbergen en Dinkelland pleiten er wel voor dat tenminste één dagelijks bestuurder namens de Twentse plattelandsgemeenten zal deelnemen aan de beraadslagingen over vorm en inhoud van een Regiodeal.

Deel dit nieuws!