De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Eethoek dolgelukkig met overname LifeMeals van De Banier

De Eethoek dolgelukkig met overname LifeMeals van De Banier

ALMELO - Er komt een nieuw onderkomen bij voor de Stichting De Eethoek ter verstrekking van gezonde maaltijden op de donderdag ten behoeve van Almeloërs met weinig besteedbaar inkomen. De reden is dat De Eethoek LifeMeals van de Pinkstergemeente overneemt.

Tot nu toe verstrekt LifeMeals elke woensdag en donderdag gratis maaltijden aan diverse (groepen) personen. Er waren uit dien hoofde ook contacten met het particuliere initiatief De Eethoek van het echtpaar Van Baaren en besloten is nu dat het efficiënter is het bereiden van maaltijden op de donderdag aan De Eethoek over te dragen.

De Eethoek kan straks gebruik maken van alle benodigde voorzieningen in een pand dat de doelgroep past. Dat komt komt goed uit omdat het huidige onderkomen van De Eethoek in de sportaccommodatie IISPA niet helemaal aansluit bij de doelgroep, qua letterlijke en figuurlijke bereikbaarheid - eigenlijk te mooi en te massief.

Voorheen was De Eethoek gevestigd in een deel van het speeltuingebouw De Riet-Nieuwland (maar deze ruimte was nodig voor andere doeleinden) en die laagdrempeligheid denken de vrijwilligers van De Eethoek nu terug te krijgen.

Deel dit nieuws!