De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal: discussie over noodzaak sociale huurhuizen in toekomst

Oldenzaal: discussie over noodzaak sociale huurhuizen in toekomst

OLDENZAAL – De sloop van sociale huurwoningen aan de Glindestraat in Oldenzaal past in de voorziene vermindering van het aantal huurhuizen. De woningcorporatie WBO en het gemeentebestuur van Oldenzaal denken dat op termijn de huurbehoefte vermindert, zeker de sociale huur. Vanuit de oppositie klinkt kritiek van de PvdA.

De discussie werd aangezwengeld door eigenaar Kuipers van de supermarkt aan de Glindestraat die er graag een parkeerterrein te laten aanleggen op de grond van vier huurhuizen. De gemeente en de corporatie willen daaraan meewerken, maar de PvdA vindt dat het te snel gaat, temeer daar de huizen nog voldoen en er nog belangstelling voor is.

Bovendien menen de sociaaldemocraten dat een breder perspectief nodig is meen totaalvisie op het wonen in Oldenzaal, met aandacht voor betaalbaarheid en doelgroepenbeleid, waaronder huisvesting voor jongeren, mindervaliden en ouderen. Verder zouden er  voor het honoreren van de parkeerwens van Kuipers alternatieven zijn, zeker tijdelijke.

Deel dit nieuws!