De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Profronde van Almelo vliegt uit de bocht met entreegeld Amaliaplein

Profronde van Almelo vliegt uit de bocht met entreegeld Amaliaplein

ALMELO – Er behoeft tijdens de Profronde van Almelo toch geen toegangskaartje te komen voor een verblijf op het Amaliaplein. De organiserende stichting wilde vierduizend kaarten verkopen voor vijf euro per stuk. De aanliggende horecabedrijven werden gepaaid met een gratis muziekprogramma en een nul-komma-niks-nota voor sponsoring. Het zorgde voor nogal wat beroering in de stad.

Het plein bezijden de Grotestraat-Zuid is overigens niet aan het parcours van de Profronde van Almelo gelegen, maar wel het epicentrum van de welk stadsfeest dan ook. De gemeente Almelo heeft met het bestuur van de organiserende stichting gesproken, waarbij zaken als precedentwerking en oneerlijke concurrentie aan de orde kwamen. Ook werd gesproken over het doorbreken van een traditie omdat de Profronde van Almelo al sinds zijn eerste editie in 1982 gratis is voor het publiek.

De opbrengst wilde de Profronde van Almelo volgens het bestuur onder meer gebruiken voor de beveiliging van het evenement en een muziekprogramma op de pleinen in de stad. Ook zou het heffen van entree  tijdens de koers voor een betere spreiding van de vele bezoekers over de binnenstad zorgen. En ook al ligt het Amaliaplein niet aan het parcours van de Profronde, toch is het bestuur verantwoordelijk voor de veiligheid. Dat heeft te maken met de gebiedsvergunning die de Profronde Almelo van de gemeente krijgt, want die heeft niet alleen betrekking op het parcours en de drie pleinen aan het parcours (Koornmarkt, Marktplein en Waagplein), maar omvat ook het Amaliaplein.

De 36ste editie van de Profronde van Almelo vind vrijdag 31 augustus plaats. Na een voorprogramma, met veel jeugdwedstrijden, staan de profrenners  om acht uur op het Waagplein aan het vertrek.

Deel dit nieuws!