De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP wil oordeel van de minister over de miljoenentekorten bij ZGT

SP wil oordeel van de minister over de miljoenentekorten bij ZGT

HENGELO - De afgevaardigden Hijink en Van Gerven van de SP willen van de aan de minister weten of er aanleidig is voor nader onderzoek naar de handel en wandel bij de Ziekenhuis Groep Twente met vestigingen in Almelo en Hengelo. Ze wijzen daarbij op berichtgeving, ook op deze site, over de zich ophopende tekorten bij ZGT. De raadsfractie van de SP in Hengelo plaats al jaren grote vraagtekens bij het beleid van de Raad van Bestuur én de Raad van Toezicht.

ZGT zou nu na zich ophopende missers in de houdgreep van de bancaire wereld zijn. Gevreesd wordt voor het voortbestaan van ZGT, inzonderheid het 'uitgeklede' ziekenhuis in Hengelo.  Daarover heeft de plaatselijke partij LokaalHengelo, zoals gisteren gemeld, vragen aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd. Naar de mening van de SP is het nu echter (ook) een zaak van de nationale overheid, in casu VVD-minister Bruins van Zorg en Volksgezondheid.

ZGTmoet 45 miljoen ombuigen. Er ligt een negatief jaarresultaat van 15,6 miljoen en er zou over 2016 ook nog een misrekening van 9,5 miljoen moeten worden weggewerkt. Een curieuze tegenvaller is dat nog twintig miljoen moet worden terugbetaald aan zorgverzekeraars.

Dat laatste frappeert Hijink en Van Gerven. 'Was het voor het ziekenhuis duidelijk dat het een lening betrof en zij deze twintig miljoen euro dus terug moesten betalen?', willen ze van de minister weten. En: 'Wat vindt u ervan dat een ziekenhuis gestraft wordt door de zorgverzekeraar voor het leveren van noodzakelijke zorg en de hoge prijzen van geneesmiddelen?'

In dat verband wijzen ze op groot-eiser Menzis, de zorgverzekeraar die blijkens het jaarverslag over bekendmaakt dat ze vorig jaar een positief resultaat van 45 miljoen kon schrijven, voornamelijk  door meevallers: 'Het positieve resultaat komt door meevallende zorgkosten uit voorgaande jaren en hogere bijdragen uit het vereveningssysteem.'

 

Deel dit nieuws!