De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kritiek op nieuwe coalitie in Enschede concentreert zich op BBE

Kritiek op nieuwe coalitie in Enschede concentreert zich op BBE

ENSCHEDE – De kritiek van de oppositie in de gemeenteraad van Enschede in het debat over het coalitieakkoord concentreerde zich vanavond op de grootste partij BBE, want die partij zou de forse winst, vooral die in Glanerbrug, hebben te danken aan beloftes, die na het sluiten der stembussen tijdens de formatie van een nieuw college werden geofferd op het altaar van de onderhandelingen.

Vooral de niet nakomen van de verzekering dat het zwembad De Brug weer open zou gaan werd de lokale partij die van vijf naar zeven zetels steeg kwalijk genomen. De nieuwe politiek leider Teutelink, die de tot wethouderschap verheven fractiechef Van den Berg opvolgt, zei dat het in het proces van formeren altijd een kwestie van geven en nemen is. Hij noemde een bedrag van 1,2 miljoen dat het weer in gebruik nemen van zwembad De Brug onmogelijk en ‘echt een brug te ver’.

De conclusie van fractievoorzitter Koc van het naar de oppositiebanken verbannen CDA liet aan duidelijkheid niets te wensen over: ‘U hebt al die mensen in Glanerbrug voor de gek gehouden.’

Er klonk vanavond in de gemeenteraad ook kritiek op de toenemende lastendruk door verhogingen van de onroerend zaak-belasting, de lastenstijgingen voor het parkeren en het voornemen te snoeien in het subsidiebos. Van deze maatregelen zouden respectievelijk woningbezitters, ondernemers en minder draagkrachtigen de dupe worden.

Er werden vijf wethouders benoemd: de twee zittende schepenen Eerenberg van D66 en Van Houdt van de ChristenUnie en de nieuwkomers Van den Berg van BBE, Diepemaat van de VVD en Kampman van de PvdA. 

Deel dit nieuws!