De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Andere en lichtere jeugdzorg/ondersteuning op stapel in Hengelo

Andere en lichtere jeugdzorg/ondersteuning op stapel in Hengelo

HENGELO - Bij ongewijzigd beleid heeft de gemeente Hengelo in 2020 een tekort van bijna negen miljoen op de jeugdzorg en de maatschappelijke ondersteuning en om dit te dimmen komen er 'andere' en 'lichtere' pakketten. De bedoeling is aldus de toenemende vraag te temperen. De wethouders Bruggink (Jeugdhulp) Van Wakeren (Wmo) laten in een persbericht weten dat 'de noodzakelijke zorg beschikbaar blijft'. Daarvoor zou de komende jaren 'nog steeds ruim 47 miljoen euro' beschikbaar zijn.

Voor de langere termijn gelooft het college van burgemeester en wethouders in innovatie van de zorg. Ook vindt het college dat de rijksoverheid haar verantwoordelijkheid dient te nemen en meer geld beschikbaar moet stellen aan de gemeenten. Op het recent gehouden congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn daarvoor openingen vanuit het kabinet geboden, maar zekerheden zijn er niet als het om 'Den Haag' gaat.

Voor de zomer wordt duidelijk welke concrete maatregelen de gemeente Hengelo op korte termijn wil doorvoeren ter beteugeling van de kosten. De veranderingen zullen met de inwoners tijdens 'de reguliere herindicatiegesprekken' worden besproken. Totdat zorgbehoevenden dit gesprek hebben gehad, blijft hun zorg en ondersteuning ongewijzigd. Voor nieuwe 'cliƫnten' gelden de aangescherpte regels vanaf najaar.

Deel dit nieuws!