De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begin van Stadsbeek markeert einde wethouderschap Van Agteren

Begin van Stadsbeek markeert einde wethouderschap Van Agteren

ENSCHEDE - Het eerste deel van de Stadsbleek in Enschede is opgeleverd, in Pathmos en Stadsveld, wat volgens wethouder Van Agteren een mooi begin is. ‘We zijn nog lang niet klaar en hopen met elkaar nog meer kansen te benutten. Daarbij willen we ook graag de corporaties en bewoners motiveren om te helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld dakwater afkoppelen naar de beek en tegels in hun tuin vervangen door planten en gras. Daardoor kan het regenwater makkelijker weg en dat scheelt in de wateroverlast', aldus de wethouder.

Voor de wethouder zelf is het trouwens met een officiële handeling aan de Bruggertstraat en de Rembrandtlaan wel klaar, want hij maakt plaats voor partijgenoot Van den Berg die Van Agteren aflost als BBE-wethouder in Enschede. Zijn opvolger zal draagt in 2019 en 2020 verantwoordelijkheid dragen. Er komt in de B.W. ter Kuilestraat en de Elferinksweg een beek met bruggetjes naar de woningen. En het Pinkeltjesplein wordt een plek voor ontmoeting, ontspanning en waterberging. De aanleg van de Stadsbeek betekent dat in natte periodes het overtollige water afvoert en bij hitte zorgt voor verkoeling bij hitte.

Het is een breed gedragen project, want behalve van de gemeente Enschede ook van het waterschap Vechtstromen (dat verantwoordelijk wordt voor beheer en onderhoud), de provincie Overijssel met subsidies van de rijksoverheid en Europa.

Deel dit nieuws!