De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente omarmt zonnepark aan de Entersestraat in Goor

Hof van Twente omarmt zonnepark aan de Entersestraat in Goor

GOOR/ENTER - Er komt een zonnepark aan de Entersestraat in Goor. De gemeenteraad van Hof van Twente moet er nog mee instemmen, maar dat zal volgende week dinsdag een formaliteit te zijn. In het aanpalende Enter ligt het anders, waar de gemeenteraad van Wierden wikt en weegt over plannen nabij de Elsgraven en in de omgeving van de Achteres.

De gemeente Hof van Twente heeft met De Groene Marke aan de Enterseweg het plan om een grondgebonden zonnepark te realiseren en te exploiteren met een omvang van circa twee hectare. De plek krijgt een landschappelijke inpassing met streekeigen beplanting.

Ten behoeve van het zonnepark zal de gemeenteraad het bestemmingsplan bij hamerstuk wijzigen, de nieuwe bestemming past volgens het college van burgemeester en wethouders binnen 'de toetsingskaders van de beleidsnota Grootschalige duurzame energiebronnen'

De opzet is om de lokale bevolking te laten profiteren van het energieproject, onder meer door inwoners de gelegenheid te bieden te participeren. Het unieke aan van de plek is de ligging tussen het bedrijvenpark Zenkeldamshoek en het trafo-onderstation van Tennet.

Deel dit nieuws!