De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Dinkelland maakt ruimte voor Stadspoort in Ootmarsum

Raad van Dinkelland maakt ruimte voor Stadspoort in Ootmarsum

OOTMARSUM - Het bijgebouw van de Rabobank aan de Marktstraat te Ootmarsum gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor de bouw van twee stadswoningen. Tegen het bestemmingsplan zijn geen bezwaren ingediend en de gemeenteraad van Dinkelland zal er dinsdag een klap op geven, temeer daar het een aanmerkelijke verfraaiiing heet te zijn. Een aangrenzende bestaande parkeerplaats krijgt volgens het college van burgemeester en wethouders een planologische inpassing.

De verrijzenis van de stadswoningen op de hoek met de Westwal vindt plaats in combinatie met de verbouwing van het bankgebouw tot acht huurappartementen, met op de begane grond commerciƫle ruimtes. De bedoeling van de woningcorporatie Mijande Wonen is de appartementen te bestemmen voor jongeren, met daarboven een penthouse.

Het investeringsvehikel E3 Real Estate van de ondernemers Lammerink, Nijkamp en Steggink.De nieuwbouw, waarvan ook belendend onroerend goed wonderdeel gaat uitmaken, krijgt vanwege de historiche plek van de bouw de naam De Stadspoort

Deel dit nieuws!