De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aantrekkende kavelverkoop terzake huizen en bedrijven Hengelo

Aantrekkende kavelverkoop terzake huizen en bedrijven Hengelo

HENGELO - De gemeente Hengelo verkocht vorig jaar voor een bedrag van 11,4 miljoen euro aan woonkavels en voor 3,1 miljoen euro aan bedrijfskavels. Dit blijkt uit de herziening van de grondexploitatie, waarmee de gemeenteraad instemt.

Deze herziening wordt jaarlijks vastgesteld en maakt inzichtelijk hoe de totale financiële situatie van het gemeentelijk grondbedrijf is: ze geeft een beeld van de kosten en opbrengsten die gepaard gaan met ruimtelijke ontwikkelingsplannen in de gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van (economische) trends en ontwikkelingen een aantal verwachtingen bij voor de komende jaren, zodat er een reëel economisch beeld ontstaat, waarbij dit jaar met name de risico's zijn verminderd. Zo is onder meer het kantoorprogramma in de grondexploitatie bijgesteld. Omdat er op dit moment voldoende bestaande kantoorpanden beschikbaar zijn en nogkomen, wordt het programma binnen het zogenoemde Businessdistrict (omgeving World Trade Center in Hart van Zuid) met een hectare verlaagd, van 25.000 tot 15.000 vierkante meter aan kantoren.

Deel dit nieuws!