De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Samenwerking sportclubs Glanerbrug leidt tot aanleg kunstgrasveld

Samenwerking sportclubs Glanerbrug leidt tot aanleg kunstgrasveld

GLANERBRUG/ENSCHEDE – Dankzij teen duurzaamheidslening en een garantstelling maakt de gemeente Enschede de aanleg mogelijk van een kunstgrasveld bij het complex de voetbalclub Eilermark. De bedoeling is dat meerdere clubs er gebruik van gaan maken. Het initiatief komt van vijf sportclubs met ondersteuning van het gemeentelijke sportbedrijf Sportaal.

De voetbalverenigingen Eilermark en Avanti Wilskracht trekken onder de vlag van Noabersport samen op met GKV Ons Clubje en Tennisvereniging Glanerbrug. Het kunstgrasveld is bestemd voor gezamenlijk gebruik, zal vóór de zomer worden aangelegd en kan in het nieuwe seizoen al worden gebruikt. De duurzaamheidslening maakt het mede nodig ledverlichting aan te brengen.

De belangrijkste reden voor de aanleg van het kunstgrasveld is het nijpende capaciteitsprobleem van de Noabersport-clubs. Ook maakt de uitbreiding het mogelijk een aanbod van opvang en zorg, waaronder dagbesteding, aan te bieden. Het is een gemeentelijk streven om functies en belangen bij elkaar te brengen, ter verbinding van sportbeoefening en volksgezondheid.

Deel dit nieuws!