De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Belangstelling van 23 kandidaten voor ambtsketen van Oldenzaal

Belangstelling van 23 kandidaten voor ambtsketen van Oldenzaal

OLDENZAAL - Er hengelen 23 personen naar het burgemeesterschap van Oldenzaal, onder wie zes vrouwen. Dat heeft waarnemend commissaris des konings Staal bekendgemaakt. In december, zo ligt in de bedoeling, zou de opvolger van burgemeester Schouten in de Hanzestad moeten worden beëdigd. Tot die tijd blijft Schouten als waarnemer in Oldenzaal.

De leeftijd der reflectantenten ligt tussen de 42 en 61 jaar. Vanuit de VVD zijn er zeven kandidaten, het CDA heeft vijf ijzers in het vuur, drie kandidaten zijn lid van de PvdA, er roffelen twee leden van D66 op de deur en één van 50Plus. Van twee belangstellenden is de politieke kleur voorshands onbekend. De overige drie zijn niet bij een politieke partij aangesloten.

De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning op basis van het door de raad vastgestelde profiel een selectie van kandidaten aan de vertrouwenscommissie voorleggen. Die commissie kan vervolgens aan het werk. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Oldenzaal bij de minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen. De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester in december aan het Plechelmusplein begint.

.

Deel dit nieuws!