De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mestopslag en stal zestienduizend 'biologische legkippen' Lattrop

Mestopslag en stal zestienduizend 'biologische legkippen' Lattrop

LATROP/BRECKLENKAMP – De gemeenteraad van Dinkelland spreekt binnenkort over het plan voor het bouwen van een mestopslag en pluimveestal voor 'biologische legkippen' aan de Esweg te Lattrop-Breklenkamp. Het college van burgemeester en wethouders geeft een positief advies. Het plan is op twee punten strijdig met het bestemmingsplan, want ten eerste grotendeels buiten het bouwvlak gesitueerd en ten tweede betreft het houden van biologische legkippen een grondgebonden activiteit in plaats van een niet-grondgebonden activiteit, maar een omgevingsvergunning is toch mogelijk bij een goede ruimtelijke inpassing en een verklaring van geen bedenkingen.

Om een ook in de toekomst volwaardige en duurzame veehouderij te exploiteren is initiatiefnemer voornemens om de bestaande rundvee- en varkenshouderij uit te breiden met een pluimveehouderij met achttienduizend biologische legkippen. Hiervoor wordt een mestopslag van 318 vierkante meter en een stal van 2.306 vierkante gebouwd. De stal is aan twee zijden voorzien van een wintergarden (overdekte uitloop). Rondom de stal komt een uitloopveld van zo’n zestien hectare. De uitloop wordt rondom voorzien van gaas en verdeeld over zes gelijke weilanden voor drieduizend kippen.

Het plan levert volgens het college geen onaanvaardbare aantasting van het woon- en leefklimaat van omwonenden op. De nieuwe pluimveestal was oorspronkelijk aan de westzijde van het agrarisch bedrijf gedacht, maar daar zijn de buren tegen. Na overleg is de aanvraag gewijzigd en wordt de stal aan de oostzijde van het agrarisch bedrijf op een grotere afstand gesitueerd.

Deel dit nieuws!