De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE wil - nu met de PvdA aan boord - snel coalitie Enschede

BBE wil - nu met de PvdA aan boord - snel coalitie Enschede

ENSCHEDE- Er moet 'binnen afzienbare tijd' een politiek akkoord komen van BBE, D66, VVD, PvdA en ChristenUnie 'dat dient als basis om te doen wat nodig is voor Enschede'. Dit meldt politiek leider Van den Berg van Burgerbelangen Enschede (BBE), dat de komende vier jaar grootste raadsfractie heeft en deswege de besprekingen over een collegeprogramma 2018-2022 leidt.

Begin deze week werden de onderhandelingen met GroenLinks gestaakt omdat er na weken praten onvoldoende 'chemie' bleek te bestaan. Om die reden wordt nu alsnog een beroep op de PvdA gedaan om mee te praten over een programma. Als dat lukt maken de sociaaldemocraten na een absentie van vier jaar een comeback in het dagelijks bestuuur der gemeente Enschede. De andere partijen die onderhandelen hebben meer vertrouwen in de PvdA dan in het CDA, dat de afgelopen vier jaar wel deel uitmaakte van de coalitie, maar nogal eens uit de pas der gezamenlijkheid liep.

Vandaag hebben Burgerbelangen Enschede, D66, VVD, PvdA en ChristenUnie volgens Van den Berg 'de intentie uitgesproken om samen aan de slag te gaan voor een vruchtbare coalitie'. Dat spoort ook met het advies van de beide formateurs Hermans en Luizink.

De wens tempo te maken zou gepaard moeten gaan met 'voortdurende aandacht' om de chemie goed te houden. Er zal komende week 'intensief worden gewerkt aan onder meer een gezamenlijke visie op de stad en de thema’s sociaal domein, duurzaamheid en financiën'.

 

 

 

Deel dit nieuws!