De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD was bereid koopzondg Holten te offeren op altaar van de macht

VVD was bereid koopzondg Holten te offeren op altaar van de macht

HOLTEN - Vanuit de VVD is geprobeerd om 'in te breken' in de onderhandelingen over een nieuwe coalitie door de bereidheid uit te spreken de zondagopenstelling van de winkels op het te offeren op het altaar van de macht. Namens de VVD deed politicus De Koe dit aanbod toen SGP, ChristenUnie, CDA en Gemeentebelang al bezig waren de bestaande coalitie intact te houden.

Dit bleek tijdens een vergadering van de gemeenteraad van Rijssen-Holten over het coalitieakkoord. Het was de ChristenUnie die over het dubbelspel van de VVD begon, want voorman Berkhoff.stipte het tesluiks aan. Na veel soebatten en schermutselingen tijdens schorsingen kwam de aap van De Koe uit de liberale mouw. Hij was de avond na de verkiezingen whisky wezen drinken met  zijn staatkundig-gereformeerde drinkebroer Bosma, waarbij de uitslag geduid was. In de dagen daarna had De Koe contact gehad via de app met het nieuwe raadslid Hulshof van de ChristenUnie die gehakt van de VVD maakte ('verrot schold', aldus De Koe) om nadat ze tot bedaren was gekomen in gesprek te gaan, waarna een gedachtenwisseling ontstond over het opgeven van de koopzondag in Holten door de VVD en de partij aldus de coalitie binnen te loodsen ten koste van óf het CDA of Gemeentebelang.

Op de ter vergadering aanwezige ondernemers uit Holten kwam de houding van 'hun' VVD vreemd over. De partij had in de aanloop naar de verkiezingen fanatiek gepleit voor de mogelijkheid tot zondagopenstelling voor de winkels in Holten. Bij het CDA en Gemeentebelang bleek te praten te zijn over 'koopzondagmiddagen' in het toeristendorp Holten, maar een werkbare raadsmeerderheid hiervoor bleef bij de verkiezingen uit, waarop CDA en Gemeentbelang zich neerlegden bij de opvatting op dit punt van SGP en ChristenUnie. Waarna de VVD beweid was de 'harde eis' van de koopzondag in Holten te laten vallen om tn koste van CDA of Gemeentebelang toe te treden tot de coalitie. Overigens liet politiek leider Noordam van de VVD weten de De Koe niet namens de partij dan wel de fractie had gesproken toen hij zijn offerrande aandroeg. 

 

Deel dit nieuws!