De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente: drie ton in sociaal domein voor initiatieven burgers

Hof van Twente: drie ton in sociaal domein voor initiatieven burgers

GOOR - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente stelt de gemeenteraad voor drie ton vrij te maken ter honerering van particulier initiatieven op hret gebied van maatschappelijke ondersteuning en zorg.

Alhoewel verschillend van aard hebben deze initiatieven in het sociaal domein met elkaar gemeen dat ze iets willen doen met of voor inwoners die ondersteuning nodig hebben. De initiatieven sluiten volgens het college aan bij de transformatiedoelstelling van de gemeente.

Het in een eerder stadium inzette van laagdrempeligere en goedkopere ondersteuning aan inwoners past naar het oordeel van het college bij het streven naar preventief werken benevens het gebruikmaken van de kracht van inwoners en samenleving. Ter onderbouwing worden twee redenen aangevoerd, burgerbelang en gemeentebelang: 'Omdat dit goed is voor inwoners maar ook omdat wij als gemeente een bezuinigingsopgave hebben.'

De gemeente Hof van Twente wil, aldus het college, graag samenwerken met andere partners. De veelheid aan initiatieven roept overigens volgens het college het wel de vraag op met welke partners de gemeente in zee wenst te gaan en onder welke voorwaarden zulks dan gebeurt. Hiervoor is ten gemeentehuize een zogenoemd 'afwegingskader' opgesteld dat voor de draad kan komen bij een beoordeling van huidige en toekomstige initiatieven.

Deel dit nieuws!