De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • LAS wil in coalitie, maar is tegen collegeplan megastal bij Aadorp

LAS wil in coalitie, maar is tegen collegeplan megastal bij Aadorp

ALMELO/AADORP – De besprekingen over collegedeelname in Almelo weerhouden de raadsfractie van LAS (Lokaal Almelo Samen) er niet van vol op de pedalen te gaan tégen het voorstel om de bouw van een intensieve varkenshouderij in Waterrijk toe te staan. Er zou aan de Schout Doddestraat een uitbreiding bij de Maatschap Dekker komen van zesduizend tot negentienduizend varkens.

Volgens vicefractievoorzitter Kampman is deze ontwikkeling flagrant in strijd met raadsbesluiten. Hij beticht het zittende college van het achterwege laten van relevante informatie, waaronder uitspraken van de gemeenteraad. Kampman laat met zoveel woorden weten dat het college de raad voor het lapje houdt en door weglating van informatie de besluitvorming manipuleert. En het dagelijks bestuur der gemeente zou bovendien tersluiks ook nog eens voluit meewerken aan ontwikkelingen waar de Almelose gemeenteraad zich meermalen pertinent tegen heeft gekeerd.

Naar de mening van Kampman bevordert het college de komst van een megastal en zet het bovendien de deur open voor meer intensieve veehouderijen in de gemeente. ‘U handelt in strijd met diverse besluiten van de raad en als u doorgaat met deze voorbereidende werkzaamheden voor Maatschap Dekker dan komt er straks nog een vierde bij', fulmineert Kampman.’

Politiek interessant is dat de verenigde linkse oppositie Vier over Rood van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo (met zeven zetels het grootste blok in de gemeenteraad) eveneens kritische vragen stelde over de plannen van de Maatschap Dekker onder de rook van Aadorp en de opstelling van het college. Er lijkt zonder LAS geen meerderheid voor de plannen.

Deel dit nieuws!