De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kwartet Enschede na afhaken GL verder met PvdA; CDA jammert

Kwartet Enschede na afhaken GL verder met PvdA; CDA jammert

ENSCHEDE - Bij de formatie van een nieuwe coalitie neemt de PvdA de plek in van GroenLinks dat afhaakte wegens onvoldoende voortgang en chemie. De smeekbede van fractieleider Koc om ook andere partijen, zoals de hare, aan de formatietafel te noden werd zoals eerder vandaag alhier voorspeld, door leidsman Van den Berg van BBE beleefd aangehoord doch even vriendelijk terzijde gelegd.

De partijen hebben haast, want de formatie duurt de meesten al te lang, wat zich temeer wreekt daar de stad vanwege tal van sociale en economische ontwikkelingen haast heeft en er miljoenentekorten opdoemen.

Dat schrijven ook de formateurs Hermans en Luizink in een update van het proces. Volgens hen ontbreekt 'onder het huidige politieke gesternte in Enschede een werkbaar perspectief met GroenLinks. de volgende optie is nu dus een coalitie van BBE, D66, VVD, GroenLinks en Christenunie, waarbij de PvdA de dus plek van GroenLinks inneemt. Een coalitie met het CDA  wordt als onwenselijk gezien wegens de ervaringen met de bestuurlijke mores der christendemocraten in de recent verstreken raadsperiode.

 

Deel dit nieuws!