De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Moderna Textielservice Hardenberg breidt uit: aankoop 1,6 hectare

Moderna Textielservice Hardenberg breidt uit: aankoop 1,6 hectare

HARDENBERG - Het bedrijf Moderna Textielservice gaat in Hardenberg fors uitbreiden en heeft daartoe 1,6 hectare grond van de gemeente gekocht, grenzend aan de huidige locatie op bedrijventerrein Broeklanden. De koopovereenkomst werd vorige week ondertekend door directeur Stad van Moderna en wethouder Prinsse voor wie het een der laatste handelingen was, omdat hij na twaalf jaar zijn politiek-bestuurlijke loopbaan heeft beƫindigd.

Moderna Textielservice opende een kleine vier jaar terug een nieuw pand dat sedertdien de basis van het familiebedrijf vormt. De vestiging in Hardenberg herbergt een bedrijfs-/horecawasserij, een handelsonderneming, een wasserij voor particuliere reiniging, een distributiecentrum en kantoren. Er werken bij Moderna Textielservice momenteel 380 mensen, goed voor 275 formatieplaatsen E zijn logistieke vestigingen in Woerden en Zaandam.

De directie van Moderna werd dit jaar uitgebreid met algemeen directeur Jutstra. Volgens hem past de aankoop van de grond bij de groeiambities van Moderna. 'Sinds de opening van ons nieuwe pand in 2014 is de productie van Moderna bijna verdubbeld. Nog steeds zien we forse groei van ons bedrijf. Met de aankoop van deze grond kiezen we er voor om de productielocatie in Hardenberg te behouden, met een efficiƫnt distributienetwerk in het land.' Jutstra was voorheen directeur van de Rabobank in Hoogeveen, Hardenberg en Noordwest-Twente.

Deel dit nieuws!