De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengeloërtjes de Amsterdammetjes van Twente als afzetpaaltjes

Hengeloërtjes de Amsterdammetjes van Twente als afzetpaaltjes

Hengelo - De binnenstad van Hengelo krijgt vier bijzonder genoemde afzetpaaltjes in de vorm van de stadhuistoren: Hengeloërtjes. Ze komen op twee plekken in de binnenstad te staan: twee op de Enschedesestraat ter hoogte van Eetcafé De Appel en twee aan de kant van de Langestraat. De plaatsing van de Hengelose afzetpaaltjes valt samen met de herinrichting van de Enschedesestraat en past in de ambitie om de binnenstad een meer eigen Hengelo’s karakter te geven.

 In de naam Hengeloërtjes resoneert de naam van de bekende paaltjes in 's lands hoofdstad, want daar zijn in het centrum Amsterdammertjes die verkeer tegenhouden.

De eerste paaltjes werden gepresenteerd bij het begin van de verfraaiiing van Eenschedesestraat, bij gelegenheid waarvan wethouder Elferink hoog opgaf over de (toekomst van) het stadscentrum van Hengelo. Hij was de afgelopen vier jaar bestuurlijk verantwoordelijk voor de binnenstad en kreeg veel kritiek omdat het volgens de gemeenteraad aan visie en voortgang ontbrak. De nieuwe coalitie wil meer vaart maken en daar is Elferink niet meer bij betrokken zijn omdat het CDA geen deel zal uitmaken van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Deel dit nieuws!