De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitzicht op bouw huizen op Smevo-terrein Markeloseweg in Rijssen

Uitzicht op bouw huizen op Smevo-terrein Markeloseweg in Rijssen

RIJSSEN – De gemeenteraad van Rijssen-Holten is geporteerd voor woningbouw op het braakliggende terrein van de voormalige steenfabriek aan de Markeloseweg. De raad zal daartoe nog voor de zomervakantie een eerder vastgesteld visiedocument intrekken op basis waarvan woningbouw geen optie was. Met name de fracties van SGP en VVD hamerden op het altaar van heroverweging en vrijwel alle partijen sloten daarbij aan.

Overigens wijst wethouder Cornelissen erop dat woningbouw dan nog geen gelopen race is, want de provincie Overijssel staat mondjesmaat de verrijzenis van huizen in het buitengebied toe, omdat inbreiding vóór uitbreiding dient te gaan. Cornelissen is in gesprek met de provinciale overheid en zal erop wijzen dat de braakliggende grond van de twee jaar geleden afgebroken steenfabriek Smevo aan de Markeloseweg juist in deze natuurlijke omgeving een schandvlek is. In dat verband rept SGP-statenlid Jansen over een ‘desolaat gebied’, wat vanuit Markelo ‘geen mooie binnenkomer’ zou zijn.

Er ligt een plan van bouwer Haase voor circa 25 woningen, opgetrokken volgens duurzaamheidprincipes met hoogwaardige voorzieningen en natuurtuinen.

Deel dit nieuws!