De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn krijgt college met ervaren en gloednieuwe wethouders

Hellendoorn krijgt college met ervaren en gloednieuwe wethouders

NIJVERDAL - Ofschoon veruit de grootste coalitiepartij in de gemeente Hellendoorn zal het CDA één van de vier wethouders leveren. Het is de prijs die de partij bereid is te betalen voor de pertinente weigering met Lokaal Hellendoorn over een coalitie en dus een college te onderhandelen. Dan zou het 2-2 zijn geweest, nu wordt het 1-1-1-1.

De coalitie zal bestaan uit CDA (zeven zetels), ChristenUnie (twee zetels), D66 (twee zetels) en GroenLinks (twee zetels). Ze zullen respectievelijk de zittende wethouders Beintema en Den Dolder benevens de nieuwelingen Overmeen en Op den Dries voordragen.

Met uitzondering van GroenLinks zijn het partijen die bij de verkiezingen geen zetels wonnen, maar het CDA wilde per se niet 'regeren' met de winnaar Lokaal Hellendoorn dat acht zetels vergaarde. Ook viel de eveneens winnende VVD (drie zetels) buiten de coalitie wegens deloyaliteit. 

Overmeen is nu nog fractievoorzitter van D66 in de Provinciale Staten, woont in Wierden waar ze ook actief is bij de muziekvereniging Sint Jan. Ze zegt toe te zijn aan een rol als bestuurder. ‘Deze functie kwam op mijn pad en zie ik als een logische volgende stap. Ik heb genoten van mijn werk in de coalitie van het provinciaal bestuur. Wat ik daar ontdekte was dat ik graag volksvertegenwoordiger ben, maar het allerliefst bestuurder.'

Dat de partij in Hellendoorn haar als wethouder riep komt ook omdat de huidige D66-wethouder Walder meeformeeert in zijn woonplaats Deventer. Opvallend mag heten dat Walder vier jaar geleden ook als statenlid werd ingevlogen om wethouder in Hellendoorn te worden.

De noviteit van partijleider Op den Dries als wethouder is vooral dat hij de eerste wethouder van GroenLinks der gemeente Hellendoorn zal zijn.

In het coalitieprogramma nemen bestuurlijke vernieuwing en verduurzaming een prominente plaats in.

Deel dit nieuws!