De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA en VVD gaan vier jaar Dinkelland Duurzaam Doorontwikkelen

CDA en VVD gaan vier jaar Dinkelland Duurzaam Doorontwikkelen

DENEKAMP - De gemeente Dinkelland gaat de komende jaren meer investeren in preventie. De nieuwe coalitie, met de aanblijvende wethouders Duursma van het CDA en Brand van de VVD PLUS de nieuwe CDA-wethouder Blokhuis van het CDA wil een accent leggen op het voorkomen van eenzaamheid, vroegtijdige ondersteuning van personen met verward gedrag en het voorkómen van armoede. In elk geval volgend jaar worden, zo is de harde belofte, de woonlasten niet verhoogd en daarna moeten ze zo laag mogelijk blijven.

Volgens formateur en CDA-fractievoorzitter Jogems zijn beide partijen 'trots' op het coalitieakkoord 'Dinkelland Duurzaam Doorontwikkelen', waarbij de titel zou verwijzen 'naar de constante ontwikkeling die Dinkelland doormaakt en een speerpunt van de coalitie voor de aankomende jaren, namelijk de Agenda Duurzaamheid'.

Jogems licht in een persbericht der beide partijen in de coalitie toe: 'In dit akkoord geven wij onze ambities weer, waarbij de Strategische Agenda van de Raad het vertrekpunt is. De Strategische Agenda en onze ambities hebben we uitgewerkt in verschillende agenda’s. Met deze agenda’s geven we ruimte voor de inbreng van inwoners, organisaties, bedrijven en de gemeenteraad om samen de goede dingen te doen voor Dinkelland.'

Deel dit nieuws!