De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie in Enschede wil een verruiming van het kinderpardon

ChristenUnie in Enschede wil een verruiming van het kinderpardon

ENSCHEDE – De raadsfractie van de ChristenUnie te Enschede wenst hier te lande een verruiming van het zogenoemde kinderpardon. De bedoeling is meer kinderen zekerheid te bieden en perspectief op een toekomst te geven.

Het onderliggende argument is dat kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven alhier zijn geworteld. ‘Het contact met het land van herkomst is voor deze specifieke groep kinderen nihil en dat voelt voor hen niet als thuis. Ze zijn immers al thuis. Thuis is Nederland, thuis is Enschede’, aldus het raadslid Meijer van de ChristenUnie. In andere gemeenten zijn volgens haar motivatie ‘inmiddels’ moties aangenomen voor een verruiming van het 'humane' kinderpardon. ‘Wat ons betreft sluit Enschede zich daarbij aan.’

Meijer wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het op de hoogte is van initiatieven in andere steden met betrekking tot een kinderpardon, of in Enschede kinderen zijn die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven en deswege zijn ‘geworteld’ en of het college bereid is  - al dan niet na een motie van deze strekking de bereidheid heeft de oproep van ander gemeenten tot verruiming.

Overigens is de snelste weg dat de ChristenUnie het bij de lopende  formatie (nieuw college, nieuw bestuursakkoord) gaat regelen. BBE, D66 en VVD willen de kleinste partij er graag nog een periode van vier jaaar bijhouden, mét wethouder Van Houdt, die de afgelopen periode nota bene Integratie en Migratie in portefeuille had.

Deel dit nieuws!