De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier over Rood in Almelo hekelt aanschaf van dieseldienstauto

Vier over Rood in Almelo hekelt aanschaf van dieseldienstauto

ALMELO - Opnieuw laten de vier linkse fracties in de gemeenteraad van Almelo van zich horen en plaatsen ze kritische aan- en opmerkingen. Nu geldt het de aanschaf van dienstauto, een Volvo S90 met dieselmotor, het mikpunt van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo.

'Wij hebben het idee dat hier het imago/ego voorrang krijgt ten opzichte van functionaliteit en zorg voor het milieu en de medemens. Het college zou een voorbeeldfunctie moeten hebbe voor een ieder in Almelo', staat in de trits vragen de vier linkse partijen (samen zeven zetels) die niet bij de formatie van een nieuwe coalitie in Almelo zijn betrokken.

De vier fracties, ook al Links Blok en Vier over Rood genoemd, willen van het college van burgemeester en wethouders of het een leaseauto is of dat voor een andere constructie is gekozen en voor welke termijn. Er zou kunnen worden gekozen voor het declareren van kilometers met de eigen auto gereden. Ook willen ze weten waarom het oog niet is blijven rusten op een auto die milieuvriendelijker is dan een type dat op diesel rijdt. Ze zinspelen op (inter)nationale klimaatakkoorden en duurzame opwekking en aanwending van energieke grondstoffen, waar ook raadsbreed in Almelo aandacht voor bestaat.

Deel dit nieuws!