De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Mierlo toch terug in Almelose politiek; hij wordt wethouder

Van Mierlo toch terug in Almelose politiek; hij wordt wethouder

ALMELO - Hij leek zijn nog korte carrière in de Almelose politiek voortijdig te moeten beëindigen, want het CDA-raadslid Van Mierlo werd in maart niet herkozen. Hij is door de partij evenwel voorgedragen als wethouder namens de christendemocraten in de beoogde coalitie met VVD, LAS en ChristenUnie.

Van Mierlo, werkzaam bij de brandweer, wil graag beroepspolitcus worden. Hij kandideerde zich vorig jaar voor de Tweede Kamer, kwanm op de lijst, startte een voorkeursactie á la de Enschedese parlementariër Omtzigt, maar redde het niet. Een tweede termijn als raadslid te Almelo leek er wél in te zitten, want Van Mierlo (ons Eugène) kreeg de derde plek op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen toebedeeld. De kiezer bepaalde anders, want liet vijf kandidaten met voorkeurstemmen in de raadszaal komen, vijf van de zes, weswege alleen lijsttrekker/ fractievoorzitter Zielman van de Top Zes werd gekozen.

In de onderhandelingen met VVD, LAS en ChristenUnie bleek al snel dat het aanblijven van de zittende CDA-wethouder Ten Seldam wegens vier jaar van aanzwellende kritiek onbespreekbaar was. Het bleek voor het CDA dé mogelijkheid 'het grote talent' Van Mierlo aan boord te hijsen. Duidelijk is dat de ChristenUnie wethouder Langius opnieuw zal voordragen (die dan ook van Assen naar Almelo verhuist), maar de kandidaten van VVD en LAS zijn nog niet bekend, al valt bij de VVD wel de naam van ex-raadslid én ex-gedeputeerde Klaasen, een Almeloër met  een mooi curriculum. Bij LAS zegt politiek aanvoerder Stork weliswaar niet te willen, maar een dringend beroep vanuit de boezem van de lokale partij schijnt hij niet te weigeren.

 

Deel dit nieuws!