De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coes in wethouder Wierden naast Braamhaar en Kortenhoeven

Coes in wethouder Wierden naast Braamhaar en Kortenhoeven

NIJVERDAL/WIERDEN - Niet de in Hengelo tegen zijn zin vertrekkende wethouder Elferink, maar de in Hellendoorn wegens verzadigdiging terugetreden wethouder Coes staat op de nominatie wethouder namens het CDA in Wierden te worden. De coalitiepartner NEW draagt voormalig topscheidsrechter Braamhaar en  beschuitenslijter Kortenhoeven voor om wethouder te worden.

Met old chap Coes halen de christendemocraten op de westoever van het Twentekanaal vooral ervaring binnen, maar ook een bestuurder die dominant is, zeker op het gebied van sport, maatschappelijk werk en zorg. Hij geldt in Twente, zeker in het 'zorgoverleg' Samen14, als een mastodont in het sociaal domein.

Coes was in Hellendoorn vier periodes wethouder en kapte er na twaalf jaar mee om het rustiger aan te gaan doen. De geboren Vriezenvener was voor hij professioneel in de actieve politiek ging ambtenaar van Sociale Zaken in de gemeente Almelo.

Zijn besluit  niet meer verkiesbaar te zijn voor de gemeenteraad van Hellendoorn en evenmin beschikbaar te zijn als wethouder kon in Hellendoorn op veel instemming rekenen. Coes had een getroebleerde verhouding met de oppositie in Hellendoorn, inzonderheid met de lokale partijen. Hij was vier jaar wethouder in een coalitie van CDA en BurgerBelang, wat door beide partijen als een crime werd ervaren. Hij zal bij de benoeming in Wierden moeten samenwerken met de politiek volstrekt (onervaren) wethouders van de de lokale partij en grote verkiezingswinnaar NEW, maar heeft in burgemeester (en partijgenoot) Robben een confrater.

Deel dit nieuws!