De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil er 17.000 inwoners bij en heeft er de ruimte voor

Enschede wil er 17.000 inwoners bij en heeft er de ruimte voor

ENSCHEDE - Er is in Enschede 'voldoende ruimte' om een groei naar 165.000 tot 170.000 inwoners mogelijk de maken in wat wordt genoemd het 'stedelijke weefsel'. Dit heeft het college van burgmeester en wethouders geconstateerd, waarbij gekozen is voor een groei van binnen naar buiten, oftewel: 'Enschede groeit vanuit het hart'.

Enschede telt volgens recente cijfers 158.140 inwoners in 81 wijken en buurten met 74.564 woningen met een gemiddelde waarde van 158.000 euro

De 'belangrijkste leidraad' moet volgens het college van burgemeester en wethouders zijn en blijven dat sprake is van de verdere versterking van de ruimtelijke kwaliteit van de stad. Deze leidraad ondersteunt de gemeentelijke hoofddoelstelling om talent aan te trekken en vast te houden. De eerste keus ligt vervolgens in de verdere ontwikkeling van de binnenstad van Enschede, waarvan diverse bouwprojecten getuigen, voorop het recent genomen besluit over de Kop van de Boulevard aan het Koningsplein bij het Medisch Spectrum Twente.

Andere - deels bekende - thema’s zijn om van de invalswegen visitekaartjes van de stad te maken, de ontwikkeling van Kennispark Twente (West) en Technology Base Twente Noord) te bevorderen. Tevens wordt een vernieuwende aanpak van woongebieden geïntroduceerd, waarin de sociale en fysieke opgaven samen met inwoners integraal worden aangepakt. De bouwplannen (nieuwbouw en verbouw) in wijken als Boswinkel en Stokhorst onderstrepen dit, al  leert de praktijk ook dat er altijd bezwaren blijven en procedures noodzakelijk zijn.

 

Deel dit nieuws!