De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Inzet voor toekomstgerichte erven Elsen/Herike in Hof van Twente

Inzet voor toekomstgerichte erven Elsen/Herike in Hof van Twente

HERIKE/ELSENERBROEK - In de buurtschappen Elsenerbroek en Herike-Elsen werken de gemeente Hof van Twente en de provincie Overijssel samen aan wat 'toekomstgerichte erven’ heten te zijn. Er loopt een proefproject van stapel om te onderzoeken hoe de inwoners in dit buitengebied praktisch kunnen worden begeleid en ondersteund kunnen worden om hun erf klaar te stomen voor de toekomst. Zevenntig huishoudens toonde al belangstelling.

Er vond recent een bijeenkomst plaats met deskundigen op het gebied van erfinrichting, asbestsanering, bedrijfsvoering plus sociale en fianciële complicaties en oplossingen. Bij gebleken succes komen ook andere gebieden in de gemeente aan de beurt.

Erfeigenaren hebben te maken met veel ontwikkelingen, zoals de aanleg van glasvezel en de mogelijkheden om nieuwe energie op te wekken, maar ook het verbod op asbestdaken vanaf 2024. De gemeente en de provincie willen de erfeigenaren een helpende hand reiken om te kijken naar wat er allemaal mogelijk is om het erf vitaal te houden.

Naar de mening van wethouder Meulenkamp is het bijzonder dat gemeente en provincie dit doen en hoe ze het aanpakken. 'We proberen een brede groep erfeigenaren uit de twee buurtschappen te betrekken bij het samen maken van een erfplan op maat. Uiteindelijk doel is dat de volgende generatie ook nog kan genieten van een vitaal buitengebied.'

Deel dit nieuws!