De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier over Rood in Almelo houdt vinger aan pols bij lopende zaken

Vier over Rood in Almelo houdt vinger aan pols bij lopende zaken

ALMELO/AADORP – Nadat ze eerder steun voor de Voedselbank bepleitten, hebben de samenwerkende raadsfracties op de linkerflank van de gemeenteraad van Almelo nu vragen gesteld over de Molukse Stichting Akar Bahar en Intensieve Veehouderij Maatschap Dekker. De vier fracties van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo trekken samen op en vormen een links tegenwicht voor het beoogde college van CDA, VVD, LAS en ChristenUnie. De vier oppositiepartijen hebben samen zeven zetels en zouden, als ze één fractie zouden vormen, de grootste zijn. In de wandelgangen worden ze al Vier over Rood genoemd.

Inzake de kwestie Akar Bahar wil Vier over Rood van het demissionaire college van burgemeester en wethouders weten of de vorige maand aangenomen motie wordt uitgevoerd om in goed overleg met de stichting tot 'de juiste oplossing voor de betrokkenen en de stad' te komen. Het zingt rond dat de stichting 24 mei al een besluit moet nemen.

Met betrekking tot de voorgenomen vestiging van een intensieve varkenshouderij van de Maatschap Dekker nabij Aadorp wijst Vier over Rood erop dat een meerderheid van de gemeenteraad zich er kort voor de verkiezingen tegen keerde, met voorop de beoogde coalitiepartij LAS, maar ook de ChristenUnie. De formerende partijen zouden, alles afwegende, van het thans demissionaire college een 'aanwijzing' moeten krijgen, zo stellen de partijen op de linkerflank; ze vragen 'politiek beraad' over de intensieve veehouderij nabij Aadorp.

Ook plaatsen de fracties vraagtekens bij het strabante beleid terzake huisuitzettingen na de ontdekking van hennepteelt. De snelheid en het gemak waarmee 'powerburgemeester' Gerritsen optreedt heeft volgens Vier over Rood óók als effect dat het 'traumatiserend' is, zeker als er kinderen bij 'dreigende of reële dakloosheid' betrokken zijn.

Deel dit nieuws!