De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelose afvaller Elferink in Wierden mogelijk CDA-wethouder

Hengelose afvaller Elferink in Wierden mogelijk CDA-wethouder

HENGELO/WIERDEN -  Het kan zomaar zijn dat het CDA in Wierden voor het wethouderschap uitkomt bij voormalig ambtenaar Elferink die de afgelopen vier jaar wethouder was in Hengelo. Zijn partij komt er bij de formatie in Hengelo niet meer aan te pas, omdat het CDA in Hengelo te onrustig is, met achtereenvolgens een wegens wetteloos handelen vertrokken fractievoorzitter (Harink), een raadslid dat voor zichzelf begon (Van Veen) en daarna een heuse afscheiding (Groep Muller).

Ook is er kritiek op het functioneren van Elferink die als wethouder van een nieuwe binnenstad en een nieuwe afvalinzameling eigenlijk permanent onder vuur lag. De lokale oppositiepartij Pro Hengelo kwam met een motie van wantrouwen, waar toen door een gesloten coalitie geen meerderheid voor bleek te zijn, ofschoon de kritiek op de CDA-wethouder breed werd gedeeld. Pro Hengelo is ondertussen de grootste partij en hard op weg een coalitie met VVD, SP en D66 te smeden.

Elferink heeft al laten weten geen fractievoorzitter te willen worden, dat blijft de huidige politiek leidsvrouw Steen. Elferink zal wel plaatsnemen in de gemeenteraad, hij is gekozen en wil zijn kiezers niet teleurstellen, maar als hij wethouder kan blijven, ligt het anders. En in Wierden zoekt het CDA een schepen nu de partij ondanks verlies toch met de grote winnaar NEW onderhandelt over collegedeelname en de zittende wethouder Span na vier jaar, hoewel ze lijsttrekker was en eerste kandidaat-wethouder, na de verkiezingen meedeelde plotseling meedeelde uit de politiek te stappen.

De formatie ging in Wierden tot nu toe met horten en stoten, omdat het vertrek van Span ook het CDA rauwelijks op het dak viel. De naam van ex-raadslid Hagedoorn viel, maar hij heeft een goede baan. Elferink wordt werkloos, kent de gemeente Wierden als zijn broekzak, was er zeven jaar werkzaam, tot hij wethouder in Hengelo werd, was hij in Wierden toonzetter binnen de sector Grondgebied. Als wethouder te Hengelo ging hij vanaf 2014 onder meer over ruimtelijke ordening, wonen/volkshuisvesting en dorps/stadsvernieuwing, kortom, een Spanachtig pakket.

 

 

Deel dit nieuws!