De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Betere ontsluiting van Twente en Achterhoek door nieuw deel N18

Betere ontsluiting van Twente en Achterhoek door nieuw deel N18

HAAKSBERGEN - De nieuwe autoweg N18 met een lengte van 27 kilometer is vandaag in gebruik genomen. De nieuwe weg verbindt Enschede met Groenlo. De weg vervangt de bestaande N18, de Twenteroute zoals de volksmond zegt, om de kernen van Usselo, Haaksbergen en Eibergen heen. Er zijn diverse ongelijkvloerse kruisingen, fietstunnels en gescheiden weghelften. De vernieuwing maakt onderdeel uit van werkzaamheden aan de N18 tussen Enschede Varsseveld, die met de openstelling van de nieuwe weg zijn afgerond.

De aanleg, uitgevoerd door een combinatie van bedrijven onder de noemer Noaber18, vegde een investering van ruim driehonderd miljoen, waaraan de naast het rijk de provincies Overijssel en Gelderland meebetaalden, maar ook de regio Twente en de gemeenten die er zowel economisch als sociaal baat bij hebben.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemt de Nieuwe Twenteroute een aanwinst voor de regio. 'Deze N-weg maakt de regio beter bereikbaar; de reistijd tussen Enschede en Groenlo wordt twintig minuten korter. Bovendien draagt de weg bij aan veiliger verkeer en hebben de bewoners van Eibergen, Haaksbergen en Usselo minder overlast. Het verkeer dat eerst door deze drie dorpen ging, gaat er nu omheen.

Het project N18 Enschede-Varsseveld heet een voorbeeld te zijn van samenwerking tussen provincies, gemeenten en rijksoverheid om te komen tot een veilige weginrichting met een impuls aan de bereikbaarheid van Twente en de Achterhoek en Twente. De maximum-snelheid op dit nieuwe weggedeelte is honderd kilometer per uur.

Deel dit nieuws!