De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe (feminiene) Raad van Bestuur voor De Twentse Zorgcentra

Nieuwe (feminiene) Raad van Bestuur voor De Twentse Zorgcentra

HENGELO - Voor het eerst in de geschiedenis van De Twentse Zorgcentra (woongroepen gehandicaptenzorg) vormen twee vrouwen de Raad van Bestuur. De bestuurders Van Dalen en Verhoeven zijn zijn vandaag begonnen en lossen interim-bestuurder Maas af, die afgelopen jaar de honneurs waarnam.

De keuze voor een tweehoofdige Raad van Bestuur berust op overwegingen van continuïteit op bestuursniveau en de noodzakelijke nabijheid bij de teams. De nieuw Raad van Bestuur zal de komende tijd zoveel mogelijk bewoners en medewerkers bezoeken. Het is de bedoeling dat, in lijn met de door Maas ingezette koers, de nieuwe Raad van Bestuur zich inzet voor goed leven, mooi werk en dat binnen een financieel gezonde situatie. Veel logischer kun je het niet krijgen.

Afgelopen jaar moesten alle zeilen worden bijgezet om weer zwarte cijfers te schrijven. Er waren tekorten ontstaan doordat de zelforganiserende teams van De LosserHof en 't Bouwhuis voortdurend bij ziekte en verzuim extra krachten inschakelden. Het was in 2016 een belangrijke oorzaak van een organisatietekort van 1,4 miljoen en ook vorig jaar waren er tekorten. Maas moest het roer omgooien en mikte op 2018 om weer break-even te kunnen draaien. Dat lijkt te lukken doordat er meer interactie en uitwisseling is tussen de zelforganiserende teams. De kostenpost voor tijdelijke (uitzend)krachten is fors afgenomen.

Van Dalen en Verhoeven beschikken over ruime bestuurlijke ervaring in de gehandicaptenzorg en zogenoemde zelforganiserende teams. Er werken bij de Twentsche Zorgcentra 2.500 medewerkers en zeshonderd vrijwilligers voor ruim achttienhonderd zorgbehoevenden.

Deel dit nieuws!