De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanleg van Verbindingsweg houdt de coalitie in Borne verbonden

Aanleg van Verbindingsweg houdt de coalitie in Borne verbonden

BORNE - De coalitie in Borne blijft intact, want het bevalt het CDA uitstekend in de samenwerking met de lokale partijen GB90 en BorneNu. Namens deze partijen zullen de wethouders Kotteman en Velten blijven zitten, maar onduidelijk is nog wie het CDA de bestuurlijke wei instuurt. de huidige wethouder Mulder werd door de partij gepasseerd voor het lijsttrekkerschap.

Uit het advies van formateur Goudt blijkt dat de coalitie van de afgelopen vier jaar ook de meest logische is voor de komende vier jaar. De drie partijen hebben daarmee ingstemd. Gezamenlijk zullen ze een coalitieakkoord opstellen waarna ze bepalen welke portefeuilles en personen nodig zijn om hier uitvoering aan te geven. Datzelfde geldt voor de uitvoering van het raadsakkoord.

Overigens is gebleken dat het kansrijk is dat alle partijen elkaar op alle inhoudelijke terreinen via onderhandelingen zouden kunnen vinden. Op één punt na, te weten de infrastructuur, en meer specifiek de aanleg van de Verbindingsweg die Borne-West om het bedrijventerrein De Molenkamp en óver de Zenderensche Es verbindt met Zenderen. Onduidelijk is nog hoe de verwachte toename van het verkeer in dit dorp wordt opgelost. Daar wordt onder meer met de Regio Twente en de provincie Overijssel bestuurlijk over gesproken. Geopperd is een soort tangent.

Deel dit nieuws!